U ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u heel gewoon. Maar hoe zit dat met uw voeten?

Uw voeten mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel.

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten. Allerlei ongemakken kunnen ontstaan zoals: eelt, likdoorn, ingroeiende teennagels, kloven of mycose nagels.

Blijf niet onnodig met pijn lopen, maar laat uw voeten vakkundig behanden door een (medisch) pedicure.

Werkwijze
Voetverzorging bij een pedicure begint met een zorgvuldige analyse over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken. Bij problemen die buiten de behandelingsmogelijkheden liggen, zal ik u doorverwijzen naar een andere behandelaar. Daarnaast kan ik u ook voorlichting geven over voetklachten en schoenadvies.

Risicogroepen
De risicogroepen voor voetproblemen zijn Diabetes, Reuma en spastische patienten, oudere mensen, demente mensen en met met de ziekte van Parkinson. Mensen die vanwege hun beroep (bv horeca) veel van hun voeten eisen en sporters hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid van de client.

Een medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatienten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken.