ProVoet

Pedicures aangesloten bij Provoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. Provoet is de landelijke bracheorganisatie voor pedicures, heeft ruim 12.500 leden en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

De professionele pedicure herkent u aan het Provoet logo. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord.

Medisch Pedicure

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP)

Gespecialiseerde en medisch pedicures kunnen zich registreren in het Kwaliteits Register voor Pedicures. Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

✓ Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, Arbo en milieu.

✓ Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.

✓ Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.