Specialisaties

Soms is er meer nodig dan alleen een behandeling. Om voetproblemen te voorkomen of te verhelpen kan het zijn dat ik gebruik maak van een van de volgende technieken.

Anti druk technieken

Met diverse antidruk technieken zoals vilt en foam, kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast.
Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.
Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen

Orthesiologie

Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten.
De gewrichten van de teen kunnen overbelast en pijnlijk raken. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt en/of likdoorns ontstaan.

Een likdoorn of een teveel aan eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt komt het toch weer terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de likdoorn, eeltvorming minder wordt of verdwijnt.

Nagelregulatie

Nagelregulatie omvat vele mogelijkheden om met een techniek de afwijkende vorm van de nagel te verbeteren.

Een ingroeiende nagel is een veel voorkomend probleem. Dit probleem openbaart zich meestal aan één (of beide) grote teennagels, wanneer deze door de huid het vlees in groeien.
Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit. Nagelbeugeltechniek (nagelregulatie) richt zich op het verhinderen/verhelpen van dit.

De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. Welke beugel geplaatst wordt hangt o.a. af van de conditie van de klant en de nagel

Nagelreparatie

Een nagelreparatie of nagelprothese wordt ingezet bij gescheurde nagels, ontbrekende nagelhoeken of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien. Deze kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een speciale Polygel.  

Heeft u last van een trauma of mycose nagel, dan is de Polygel uitermate geschikt om deze nagel hierbij de groei van de nieuwe nagel te gaan begeleiden en eventueel ingroeiende nagels te voorkomen.