De metalen veertjes beugel
De keuze van het soort beugel hangt af van het type nagel, hoe deze ingroeit en of er contra indicaties zijn. De techniek waarbij uit een chromestalen draad een correctie beugel wordt gemaakt komt uit Duitsland. 

Plaatsen van de beugel
Deze correctie beugel wordt dwars over de nagel geplaatst. De beugel wordt met een gel of acryl vastgezet. Als de vorm juist is zal de cliënt direct pijnvrij zijn. De trekkracht van de beugel trekt de nagelwal omhoog. Deze nagelbeugel is zeer geschikt bij tunnelnagels of sterk rond groeiende nagels vanwege zijn goede trekkracht. 

Behandeling
Voor het plaatsen van deze beugel komt u ongeveer een dag of maximaal een week van te voren voor het voorbereiden van de betreffende nagel. De reden is hiervoor dat de nagel droog moet zijn tijdens het plaatsen van de beugel.

De nagel wordt indien nodig dunner gemaakt, geknipt en opgeruwd. Ook wordt er ruimte gemaakt in de nagelwallen. 

Het plaatsen van een nagelbeugel neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Na het plaatsen van de beugel komt u na ca. 1 week terug voor controle. 

Adviezen
• De eerste 24 uur mag de nagelbeugel niet nat worden, dus geen voetbad, zwemmen of douchen.
• De nagelbeugel mag geen pijn doen. Bij pijnklachten direct contact opnemen!
• Het is van belang schoenen te dragen waarin de voet voldoende ruimte heeft. Let dus op dat uw schoenen de juiste breedte en lengte maat hebben.
• Draagt u werkschoenen met een stalen neus? Dan in verband met de druk op de nagel de eerste 24 uur na het plaatsten van de nagelbeugel niet op de knieën werken.