Een Spange is een klein stripje van glasvezel (teflon) die over de bolling van de nagel wordt geplakt met nagellijm. Moleculen van kunststof wil altijd in hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Dit houdt in dat het rechte stripje welke gelijmd wordt op een gebogen nagel zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de kracht en spanning van de Spange (stripje) worden de zijkanten van de nagel omhoog getrokken waardoor u vrijwel onmiddellijk pijnvrij bent. 

Wanneer u last heeft van een ingroeiende nagel, kan gekozen worden voor deze nagelbeugel. De keuze van het soort beugel hangt af van het type nagel, hoe deze ingroeit en of er mogelijk contra indicaties zijn. 

Behandeling
De nagel wordt iets opgeruwd met een freesje. De nagel wordt ontvet en het midden wordt bepaald. Op dit midden wordt met speciale nagellijm de Spange gelijmd en iets aangedrukt. Vervolgens wordt 1 kant van de Spange gelijmd en aangedrukt en bij de andere kant hetzelfde. Eventuele lijmresten worden weg gefreesd, waarop vervolgens op de Spange iets gel wordt aangebracht en verhard wordt onder de UV lamp. Dit wordt netjes afgevlakt en gepolijst.

Behandelingstraject
Duur van de periode dat een Spange moet worden gedragen verschilt per persoon. Vaak is 1 keer een Spange voldoende, soms zijn er meerdere behandelingen nodig. 

Contra indicaties:
• Diabetes;
• Infecties aan de huid;
• Vasculitis (slechte doorbloeding)
• Mycose (schimmel)