Diabetes Mellitus

Personen met Diabetes Mellitus kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de pedicure behandeling. De hoogte van de vergoeding en het aantal behandelingen is afhankelijk van de Simm’s classificatie en het bijbehorende zorgprofiel.

Vergoeding uit basisverzekering
De zorgprofielen 2, 3 en 4 komen voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking uit de basisverzekering. De vergoeding betreft alleen de medisch noodzakelijke zorg. Het knippen van gezonde nagels, het verwijderen van eelt dat geen drukplekken veroorzaakt, valt niet onder de medisch noodzakelijke zorg en wordt derhalve niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wat kunt u doen om in aanmerking te komen voor een vergoeding
1. De huisarts of praktijkondersteuner heeft met het jaarlijks gericht voetonderzoek geconstateerd dat u een Simm’s Classificatie 1 of hoger heeft.

2. De huisarts of POH stuurt u door naar een podotherapeut zodat deze u voeten uitgebreid gaat screenen en het zorgprofiel opstelt. Deze beoordeelt wat de medisch noodzakelijke voetzorg is en wat uw zorgprofiel is.

3. Aan de hand van het zorgprofiel zal ik uw voeten behandelen. Het medisch noodzakelijke wordt vergoed door de zorgverzekeraar en de overige cosmetische voetzorg dient u zelf bij te betalen.

* Het aantal behandelingen en het bedrag dat vergoed wordt is per persoon verschillend. Ik heb een zorg contract afgesloten met de volgende Podotherapie praktijken.

 Buchrnhornen Oss
Molenstraat 49
5341 GB Oss

Telefoon: 0412 – 639 620

Podotherapie Dennenmann
(Plein Zwanenberg)
Gezondheidslaan 1E
5342 JW Oss
Telefoon: 0412 – 638 575

Makkelijk Lopen
(gezondheidscentrum Berghem)
Molenweg 2b
5351 EV Berghem
Telefoon: 073 – 547 00 19

Podotherapie Peeters
Kruisstraat 52a
5341 HE Oss
Telefoon: 0412 – 632 173


Vergoeding uit aanvullende verzekering
Zorgprofiel 1 komt vergoeding mogelijk uit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden kunt u nakijken of uw zorgverzekeraar de vergoeding heeft opgenomen in de aanvullende verzekering. Zorgprofiel 0 wordt helaas niet meer vergoed.

Reuma
Bij reumatische aandoeningen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen uit uw aanvullende verzekering. Ik uw polisvoorwaarden kunt u nakijken of uw zorgverzekeraar de vergoeding heeft opgenomen in de aanvullende verzekering.

Overige risicovoeten
In sommige situaties kunt u voor een vergoeding in aanmerking komen. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden na.

Kijk op http://www.kwaliteitsregisterpedicures.nl/pages/26/Consumenten/Dekking-zorgverzekeraars.html?verzekeraar_id=33&jaar=2015 wat voor u van toepassing is.